Om butiken

cykelhjalmarSigge Cykel är en komplett cykelbutik med verkstad på 800 m² belägen i Vinsta, Vällingby. Hos oss kan man välja ur ett stort sortiment cyklar från Monark, Crescent, Scott, Trek, Skeppshult samt Marvil.

I butiken finns ca 500 monterade cyklar, alla redo att provcyklas och köpas för omgående leverans. Cyklar sålda hos oss har 2 års fri service och prioriteras i vår verkstad.

I vårt sortimentet finns även cykelkläder, hjälmar, cykelskor, pedaler samt alla tänkbara tillbehör man kan behöva till cykeln.
Skulle du trots allt inte hitta det du söker kan vi beställa hem cyklar och övriga produkter direkt från våra leverantörer.

sigge-cykel-butik cykelklader-tillbehor

Historia

historiaSigge Cykel, fd del i Sigge sport, är i grunden startat av min far, Sigge Kållberg 1929, då i gamla Spånga med en liten cykelverkstad som sedan växte till cykel, sport och mopeder som var en stor artikel under 50-talet.

År 1954 startade han en butik i Vällingby centrum, det ansågs mycket modigt och riskfyllt då. Själv var jag 14 år vid invigningen och med och hjälpte till.

Cykel var en stor del av verksamheten, därför känns det bra att återgå till gammal kärnverksamhet. 15 februari 2003 startade vi Sigge Cykel, en speciell butik för enbart cykel hela året.

Sigge Sport Spånga 1934 på bilden min farfar Sven vid B.P. Macken.

/Lars Kållberg